DAY 7 / Budapest - Wenen


Na alweer een korte nacht (2,5u vertraging met het vliegtuig van Madrid naar Budapest) begonnen de duo’s de dag met een stevig ontbijt om op krachten te komen. Daarna ging het richting Margaret Island.

Met zicht op de machtige Donau speelden we een pittige quiz, bestaande uit 10 raadsels. Wie deze als eerste allemaal correct oploste, verdiende €150 en die eer was weggelegd voor Christophe en Alexander.

Nadien volgde een spel waarbij ze bekende personen moesten uitbeelden. Het was een nek-aan-nekstrijd tussen Bavo en Hendrik en Maxim en Laurens en uiteindelijk bleef het op een gelijkstand tussen deze duo’s. Ze wonnen elk 3 gesloten enveloppen, waarvan de bedragen pas tijdens de finale zullen bekendgemaakt worden.

De kandidaten zetten de tocht verder al liftend naar Wenen. De STAS medewerkers werden gevoerd door Laszló, onze dealer in STAS KFT (Hongarije). Volgens hem zou het een enorme prestatie zijn indien de duo’s überhaupt uit Budapest zouden geraken, omdat liften daar niet echt ingeburgerd is in de cultuur. De – ondertussen ervaren – teams gaven echter het beste van zichzelf en regelden vrij snel een lift. Maxim en Laurens kwamen als eerste aan (€250), gevolgd door Christophe en Alexander (€208,10). Bavo en Hendrik zouden normaal gezien rond hetzelfde tijdstip als Christophe en Alexander aangekomen zijn, maar hun chauffeur nam een verkeerde straat en reed zich vast in het verkeer van Wenen. Ze verdienden echter wel nog €91,75!

#budapest #wenen #competition #ILOVEMYSTAS #STASroadtrip #hitchhiking #exploreeurope

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • insta
  • li
  • fb