DAY 3 / Mâcon - Nîmes


Derde keer goeie keer of ongeluk op vrijdag de 13e. Het was voor de studenten de eerste die de bovenhand haalde, want alles liep van een leien dakje. De reis van Mâcon naar Nîmes, goed voor 318 km en evenveel euro’s, ging vlot van start voor alle avonturiers. Vrijwel meteen hadden ze een lift die hen tot Orange bracht, waarmee ze meteen twee derde van het traject achter de rug hadden. De wedstrijd werd vandaag echt gestreden, met slechts kleine verschillen tussen alle lifters. Het waren uiteindelijk de ongelukkigen van gisteren die vandaag victorie konden kraaien, Christophe & Alexander waren de eersten die de historische arena van Nîmes in het vizier kregen en trokken nog een laatste sprintje naar de overwinning. De aftellende geldklok motiveerde de andere studenten en ook zij persten de laatste restjes energie uit hun lijf om toch nog zoveel mogelijk van de €318 in de wacht te slepen. Het waren uiteindelijk Maxim & Laurens die als tweede bij de Arena kwamen, op de hielen gevolgd door Bavo & Hendrik die enkele minuten later ook hun aftelklok stop konden zetten. Iedereen had een mooie som verdiend en was heel tevreden, maar wanneer de chauffeur, die Bavo & Hendrik naar de meet had gebracht, naar de studenten liep om hen te feliciteren én te trakteren, kon de sfeer niet meer stuk.

Uitgeteld en met een “big smile” op hun gezicht, kwamen de studenten even op adem op een terrasje vlak bij de arena. De ideale plaats, want om 18u stipt begon daar het avondspel waarmee nog eens €375 te verdienen viel. Gedurende het avondspel moesten ze drie eieren met zich mee dragen. De eieren deden dienst als “Rom-ei-n” en moesten dan ook als dusdanig verkleed worden. Als extra moeilijkheid moesten de eieren tegen het einde hardgekookt zijn. De studenten maakten op basis van cryptische omschrijvingen een historische tocht door de stad, waarbij een eerste link naar Keizer Augustus hen al snel naar de oude toegangspoort Porte Auguste bracht. Daar stond hen een breinbreker te wachten die de sleutel tot de volgende locatie, de Tour Magne, gaf. Vanaf deze oude uitkijkpost begonnen ze de laatste tocht naar Maison Carrée, een prachtige Romeinse tempel. De selfies die ze aan elk monument genomen hadden, moesten ze laten verzilveren bij een echte Romein. Het zoeken naar die historische figuur ging iets minder vlot, maar enkele minuten voor hun tijd verliep (en met een tip van €25), vonden ze de Julius Caesar met de gouden Laurierkrans. Aan de keizer moesten ze bewijzen dat hun Rom-ei-nen gekookt waren en daarvoor werd hun eigen voorhoofd aangewend. Geen spectaculaire beelden, maar wel wat meer geld in de beurs van de studenten want de eieren bleken alle drie gekookt. De laatste €25 die te verdienen was met een selfie met een zwarte kat, werd bijna gehaald. Het enthousiasme van de studenten bij het zien van een zwarte kat, was zodanig groot dat die laatste zo snel als mogelijk rustigere oorden opzocht en geen enkel duo het beest kon volgen om ermee op de foto te gaan.

Een lucratieve dag voor de studenten, die elk € 325 bij hun tot nu toe verzamelde bedrag konden tellen. Voor het eerste gingen ze ook een rustige avond tegemoet, en konden ze (indien dat gewenst was uiteraard) wat vroeger in hun bed kruipen zodat ze goed uitgerust waren voor de laatste rit voor de rustdag, richting Barcelona!

#ILOVEMYSTAS #STASroadtrip #hitchhiking #exploreeurope

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • insta
  • li
  • fb