DAY 2 / Reims - Macon


De volgende etappe is intussen van start gegaan en de duo’s vlammen met ongeziene snelheden richting Mâcon, waar onze dealer NEW LM hen opwacht. Benieuwd wie vandaag eerst over de eindmeet komt… Na het ontbijt met de verse croissants en chocoladekoeken maakten we nog enkele prachtige beelden met de drone waarna we ons klaarmaakten om te vertrekken naar de liftplaats.

De drie duo’s moesten met één auto naar de beginplaats gebracht worden, wat ervoor zorgde dat dit in twee keer moest gebeuren. Aangezien Alexander hem ook niet optimaal voelde moesten we ook even langs de pharmaciegaan om de nodige medicatie te voorzien. De korte nachtrust, warmte en lange autoritten zullen iedereen wel parten spelen.

Eens aangekomen aan de stop gaven we het startsein en verspreide de drie duo’s zich. Na een korte tijd merkten we dat Bavo & Hendrik en Laurens & Maxim veel geluk hadden aangezien we het nieuws kregen dat ze een rechtstreekse lift naar Mâcon hadden geregeld. Het derde duo met Christophe & Alexander hadden iets minder geluk. Zij regelden wel een lift tot Troyes, maar werden afgezet op een héél moeilijke plaats namelijk een aftrit met weinig passage.

De afrit waar Christophe & Alexander zich bevonden, was een klein hekelpunt maar leverde geen al te grote problemen op. Eens zij, rond 21u, aangekomen waren in de stad spraken ze af met de rest van de groep en verkenden ze het mooie Mâcon. Iets voor 22u kregen ze te horen via Whatsapp dat we hen verwachtten aan de tattooshop Graff Ink en hierbij kregen ze het bericht ‘be prepared’ meegeleverd om alles wat spannender te maken.

De duo’s haalden we vlug uit spanning door enkele meters verder te wandelen, namelijk dé Karaoke van Macôn, L’insolite. In het begin van de roadtrip in Waregem zat er in hun startpakket ook een CD en USB die ze goed moesten beluisteren tegen deze avond. Ieder duo had dit zeer goed begrepen want iedereen had alle Franse chansons gehoord en hierbij de nodige notities genomen. Deze notities hadden ze nodig bij de drie quizvragen die ze aan de Karaokebar ontvingen namelijk: 1) “Welke van de vijftien liedjes is gemaakt door dezelfde artist?”, 2) “Welk nummer is geen Franse chanson?” en als laatste 3) “Welke plaat werd uitgebracht na het jaar 2000?”. Zoals gezegd deden alle duo’s goed hun huiswerk want zij hadden alle vragen goed beantwoord. Deze opdracht bracht hierdoor toch weer voor iedereen een extra 100 euro in het laatje.

Na de quizvragen zongen de duo’s enkele, door hen gekozen nummers, waarop ze beoordeeld werden door Guillaume (STAS) en Vincent Loisy (NEW LM). De punten werden voor alle duidelijkheid niet gegeven op hun zangtalent, maar op hun enthousiaste performance. Wie de 50 euro hiervan gewonnen heeft, zal pas bekend gemaakt worden op de laatste dag in Waregem, dit om wat extra spanning in de finale te brengen.

Na deze bewogen dag brachten we de duo’s naar de dealer NEW LM waarna zij hun matje uitrolden, in hun slaapzak de video’s bewerkten en uiteindelijk toch in slaap geraakten om dag 3 fris te starten.

Ook zo benieuwd naar de tussenstand? Die vind je hier:

#ILOVEMYSTAS #STASroadtrip #hitchhiking #exploreeurope #competition

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • insta
  • li
  • fb