DAY 1 / Waregem - Reims


Wat een dag! 245km was wat de drie studentenduo’s voor de boeg hadden, goed voor € 245 die in Reims op hen lag te wachten.

Om tien uur stipt schoot het eerste duo Christophe & Alexander uit de startblokken. De twee andere duo’s volgden met telkens een kwartiertje tussen. Zo vlug als ze weg waren in Waregem, stonden alle duo’s ook weer stil in het kluwen van Lille. Voor de ene een heikel punt, voor de ander een doodsslag, zo bleek. Maxim & Laurens slaagden erin om zich uit het kluwen te bevrijden en kwamen dan ook als eerste aan in Reims, dé hoofdstad van de champagnestreek, en spekten hun beurs met € 245. Vanaf dan begint de klok af te tellen, €3 per minuut gaat ervan af. Christophe & Alexander misten op enkele minuten na de laatste euro’s. Voor Bavo & Hendrik was Lille fataal. Een laatste reddingspoging om via de A1 richting Parijs uit Lille te ontsnappen en dan later af te buigen richting Reims mislukte. Omstreeks 23u konden ze eindelijk hun concullega’s in Reims vervoegen.

De dag was echter nog niet afgelopen. De opdracht van de dag was “Gourmet vs Gourmand”, waarvoor we ons richting een authentieke Champagnebar begaven. Elk duo splitste zich, waarbij een fijnproever (“Gourmet”) twee soorten champagne moest herkennen uit zes voorgestelde flessen.

Na een korte nachtrust waren de veelvraten (“Gourmands”) aan zet. De lokale lekkernij “Biscuit Rose de Reims” die doet denken aan de bij ons beter gekende “boudoirs” speelde hierbij de hoofdrol. De Gourmands boden tegen elkaar op hoeveel biscuits ze in hun mond konden steken.

Christophe & Alexander hadden niets te verliezen, dus gingen ze vol voor de verdubbeling van de 50 nog te verdienen euro’s. Tien bleek echter een stap te ver, waardoor voor hen de eerste dag geen lucratieve werd. Hendrik slaagde er met veel moeite in om negen biscuits in zijn mond te steken. Na Hendrik kon Laurens niet achter blijven en hij slaagde erin om zeven biscuits te laten verdwijnen.

De volgende etappe is intussen van start gegaan en de duo’s vlammen met ongeziene snelheden richting Mâcon, waar onze dealer NEW LM hen opwacht. Benieuwd wie vandaag eerst over de eindmeet komt…

#competition #travel #friends #exploreeurope #hitchhiking #ILOVEMYSTAS #STASroadtrip #reims

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • insta
  • li
  • fb